Quality Life with Essential Oils

You deserve to be the best in your career, personal and family life. Let Gritz help you achieve greatness with Premium Therapeutic Grade Essential Oil.

Gritz Essential Oils Malaysia Founders

Quality Life with Essential Oils

You deserve to be the best in your career, personal and family life. Let Gritz help you achieve greatness with Premium Therapeutic Grade Essential Oil.

Featured in

Interesting Facts

This results below is based on survey we conducted in 2019 from 837 customers bought from us.

%

Satisfied with Gritz Essential Oils

%

Will recommend their friends

%

Solve their problems

%

Buy every month

Celebrity's Choice

They've changed...

5 Star Rating by Gritz Lover!

Reviewed by 206 customer(s)

Sort by

  • Avatar

    Fae

    Your review is awaiting for approval

    PEPPERMINT EO IS THE BEST

    I bought peppermint eo from Gritz in July 2021. Until today, I still bring it in my handbag. It helps me to boost my mood, reduce my headache & flu. The best when I put it at the back of my neck. Thanks Gritz for producing such a superb EO.

    October 23, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Nor Reza Abdullah

    Peppermint EO

    I’ve been using eo for over 3 years now.. and this is one of the best. I diffuse it every night before going to bed and the result is tremendous. I sleep better and wake up fresher everyday now. Thank you Gritz.

    October 21, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Razki

    Touch melegakan. Touch memang best

    Saya beli EO touch ni untuk mak. Alhamdulillah malam2 sapu kaki mak. Mak dh tak boleh jalan kaki tak kuat guna wheelchair. Bila Saya sapu dia Rasa lega sikit Alhamdulillah..

    October 14, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Razki

    7wonders memang terbaik

    Bila 7wonders sampai, bukak parcel masyaAllah wangi betul
    Saya jenis yg tak boleh bau perfume2 ape jenis pun, selalunya akan sakit kepala
    Mmg sampai stress la. Dh lama tak pakai perfume
    Dgn 7wonders ni lah perfume natural sy skrg ni . Memang in love sgt. Lepas Mandi sapu 7wonders kekal segar, wangi, ceria. Dah kurang marah2 , kurang stress. Pendek kata memang best la 7wonders ni. Rugi sape tak Cuba ..

    October 14, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Kakinah93

    7 wonders

    Baru start guna minggu ni, masa parcel sampai I kena outstation so baru sempat nak guna 😅

    7w memang bestlah! I think each and every woman should grab one for yourself! Sebab 7w dahlah wangi, can boost happy mood (feeling dia best sangat sampai taktaw nak cakap macam mana 😂) , rasa segar and nyaman..

    Nak usaha try mandi hari-hari (at least 21days straight, doakan ye kawan-kawan 🤗).. Baru first time guna essential oil tapi dah ada feeling yang best macam ni..

    October 9, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    syafiqistihat88

    CO paling best

    Carrier oil paling best sbb minyak ni multipurpose. Boleh guna direct di skin or rambut selain guna utk dilute eo.

    October 4, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    nurul fatin abdul rashid

    I love peppermint!

    So fresh, so uplifting!

    October 2, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Gillion Bee

    Refreshing Pink Salt

    The smell is lovely and good for soaking or bathing. Try it out yourself.

    September 30, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Grace Lim

    5 stars for this Peppermint Essential Oil

    I am very satisfied with this Gritz Peppermint Essential Oil ~ The smell is so refreshing and good!
    Good for hair scalp too! Must buy & try it yourself ya~

    September 28, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Hasri Amir Salbani

    Lemon EO

    Diffuse EO lemon campur lavender bantu sy release stress, boost mood..kalau tengah batuk dan selsema pun sgt bantu

    September 27, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Hasri Amir Salbani

    EO lavender wangi sedap je bau..

    suka bau lavender eo ni lembut je..anak jenis susah tido..setiap malam mesti akan diffuse lavender..alhamdulillah anak tido lena..
    memang terbaik..harga pun mampu milik lagi2 beli pwp..tq gritzz

    September 27, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Hasri Amir Salbani

    Peppermint Gritz EO memang best !!

    1st time pakai peppermint..selalu sakit kepala mesti sapu minyak angin..lepas try peppermint EO wah best sgt..pening hilang tido lena..syahdu je bila pakai..sekarang klu pegi mana2 memang standby bwk dalam kereta anak2 rasa mual je sapu je peppermint ni.

    September 27, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Gill

    Special essential oil that I will definitely recommend to all!

    7 Wonders essential oil is really special! The smell is so calming and it helps to uplift our mood especially when feeling down.
    I will definitely recommend 7 Wonders as it helps to support a healthy emotional health with its natural ingredients made from 7 types of precious essential oils.

    September 25, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Gill

    Review

    I am satisfied with the Peppermint EO by Gtitz. It helps to soothe toothache pain and giving a refreshing smell too! Will surely recommend to all!!!

    September 22, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    FarahDiyana

    Touch Helps inshaAllah

    Kiter betul² x pernah cramp kaki selalunya time preggy je. Semalam tak pasti sebab apa mungkin hari-hari punye kerja rumah jadi agak penat kaki tiba-tiba cramp. Taktau nak buat apa. Teringat Touch tengah malam tadi terus sapu sambil zikir Moga Allah sembuh kan. Alhamdulillah bangun pagi dah tak rasa sakit.

    September 21, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Zue

    MasyaAllah...carrier oil terbaik antara yang terbaik

    Tukang kayu membuat peti,
    Peti yang bagus dari kayu jati,
    Co3 Gritz pilihan terbaik diri,
    Sekali guna pasti jatuh hati,

    Alhamdulillah,best sangat guna,multiuser ..
    Boleh dilute dengan pelbagai eo bergantung tujuan kegunaan.
    Nak guna begitu pun dah best,sebab sangat membantu melembapkan kulit Yang Kering..
    Zue memang suka guna untuk face oil,massage oil dan macam2 lagi pendek kata pelbagai guna.
    InsyaAllah berbaloi sgt .5 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟
    ☺️
    Terima kasih founder,bonda Rita Dan team Gritz

    September 15, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Noorazzimah binti abdul ghani

    Perpermint boom out

    Saya suka bau nye dan saya guna utk hidung tersumbat dan d gigit nyamuk. Mlm saya guna sebagai freshner utk Saya tdo selama 7 jam.

    September 14, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Rosnani elias

    Improve breathing problem

    I love the EO papermint its helps me with my breathing problem went i was attack by covid19 . I highly recomended to everyone because it also helps to recover sence of smell cos by covid19. Thank you so much Gritz.

    September 13, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Liena Aziz

    Best eo for scalp treatment.

    Saya ada masalah kelimumur yg xberkesudahan…dah cuba macam²…dgn postpartum hair loss…ada kawan advice cuba pakai shampoo berasaskan clary sage.sbb clary sage bagus utk scalp….apa lg,terus cuba mix eo clary sage dgn carrier oil,pastu rub 1 kepala…best giler rasa,bau pun best…surprisingly, it’s work….gatal² kepala hilang,rambut pun dah kurang gugur…
    Tq gritz,best sgt eo ni.

    September 13, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Liena Aziz

    Titisan Emas

    Time buka kotak pun dah wangi…so, mmg wonder how does it look and smell?…once buka dropper…wow…clear yellow gold liquid, with a wonderful smell…husband dri jauh terus datang…wangi katanya…mmg best…diffuse utk benefit bersama 1 family…no wonder it’s called 7 wonder. Love it!

    September 13, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Razki

    Lavender membantu tidur lena

    Lepas kena covid Susah betul nk tidur.
    Sampai 3-4 pagi Cuba nk lena tapi x Lena
    Stress betul
    Bila tak cukup tidur mula la, lemau, lemah, letih, stress..

    Beli EO lavender Gritz ni
    Cuba ikhtiar
    Sapu kt dahi
    Diffuse dlm diffuser
    Alhamdulillah
    Tidur lena
    Syukur sgt membantu
    Tq gritz

    September 13, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Nurshafirah

    Co3 utk melembabkan kulit😍

    Just dilute Co3 + 7 wonders and dap dap dkat muka sblum tdur, bangun pagii moist ja kulit muka😍

    September 10, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Aisyah Mushadad

    Aisyah Mushadad

    Bau bunga romantis!

    Serius sedap bau eo jasmine. First time cuba. Sapu kat bahagian nadi sebagai wangian, memang fall in love terus bila dia blend dgn bau kulit kita. Bau macam perfume mahal. Feeling warm, calm, romantic.

    September 8, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Aisyah Mushadad

    Aisyah Mushadad

    Bau citrus yg menyegarkan!

    EO Lemon is a must have for everyone. Kalau baru pertama kali nak cuba essential oil, eo lemon ni antara yg sangat direkomen untuk dicuba. Bau dia, subhanallah memang bau kulit lemon zest yg baru diperah.. Bila diffuse, satu rumah bau segar, lebih lebih lagi bila bangun pagi terus diffuse eo lemon ni memang terus rasa bersemangat nak mulakan hari.

    September 8, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Aisyah Mushadad

    Aisyah Mushadad

    Diffuse dalam bilik tidur untuk tidur lena!

    Sejujurnya, ini adalah pertama kali saya cuba eo Clary Sage. Dia tak sepopular Lavender tapi tak kurang hebatnya. Saya guna clary sage dengan cara diffuse dalam bilik tidur untuk tidur yg lena. Seriously tak sangka walaupun bau dia tak kuat tapi effect memberi rasa tenang tu sangat efektif. Thank you Gritz!

    September 8, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Ainadabomb92

    Melembabkan kulit yg kering!

    Since ade co3 ni sy dh tk gune any other pelembab lain. Setiap malam sy akan sapu pada badan n kulit kering. Alhamdulillah sy perasan kulit kering pn dh kurang. 😍 especially pada tapak kaki sy. Sy juga gunakan co3 ni as face oil setiap hari. Bangun tidur kulit lembut n lembab je. Terima kasih gritz kerana buat sy jatuh cinta berkali² 🥰

    September 8, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Sahida

    7 Wonders, mother wonders!

    Masa mula2 parcel ni sampai, 1 office bau wangi.. saya dah try letak dalam mandian. memang fresh,badan segar..I love it!

    September 8, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Sahida

    The best essential oil Peppermint

    A pure peppermint! saya suka sangat, sangat membantu. Amazingly works well for headache, flu & better sleep.

    September 8, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Rohaida Binti Ahmad Azraai

    EO Peppermint

    Suka sangat bau peppermint eo ni..bau tak kuat sgt..bila time sakit kepala..sapu..inhale..lps tu tido lena..penganti minyak angin..xmau yg lain dh 🥰

    September 8, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Cikda

    Touch Oil

    Saya selalu sakit lenguh2 kaki badan..setiap malam mesti nak urut..sy gunakan try gunakanTouch sebagai sapu/urut sebelum tidur. Minyak lembut..bau sedap je..dan tak panas sesuai utk rasa lebih relax, mudah tidur selain melegakan lenguh2 badan dan kaki.

    September 8, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Cikda

    7wonders memang awesome

    1st time nak cuba 7wonders tgk review2 tertarik terus order..sampai2 je parcel terus bukak kotak..wow bau dia dari dalam kotak pun dh suka..excited nak pakai..
    Setiap hr skrg ni mesti tak leh miss mandi 7wonders..suka sangat bau dia..rasa mcm segar..wangi..emosi tenang..sblm ni mmg sll stress dan cepat marah..

    Waktu keja kadang2 diffuse jugak dgn 7wonders,wangi satu bilik best..

    September 8, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Akmalia

    CO3 carrier oil

    Sejak ada CO3 saya tak perlu lagi pakai pelembab muka atau krim malam. Memang sangat jimat. Pada waktu siang saya akan titikkan 1-2 eo lavendar atau rose dengan CO3 untuk hasil yang sangat memuaskan. Padukan CO3 dengan eo jasmine juga sangat baik untuk keremajaan kulit juga untuk tidur yang lebih nyaman.

    September 7, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Rokiah

    Rokiah

    Peppermint EO

    Da guna Peppermint ni..memang best bau dia..suka sangat..

    September 7, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Jjeremy

    Peppermint

    The best EO i’ve ever use.It helps to reduce my headache & help me to have a better sleep. Highly recommended

    September 5, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Aimi Amiruddin

    CO3 untuk rambut

    Best sangat CO3…saya masukkan titisan EO lavender n orange…utk saya jadikan minyak rambut.. rambut jd lembut dan kulit kepala tiada kelimumur..

    TQ GRITZ…

    September 4, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    niha

    Kulit moist, sangat cepat meresap

    Kulit saya berminyak di T zone dan rasa risau bila nak guna oil tapi bila guna CO3, Alhamdulillah sangat cepat meresap, kulit moist dan tak berminyak. Saya juga mengalami kulit kering pada tangan kesan sabun basuh pinggan, bila guna CO3, Alhamdulillah kulit jadi lebih lembut.

    September 4, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Dila

    Dila

    Moist je kulit muka

    Best tau pakai cepat serap, tak berminyak kalau pakai sebelum tido pagi esok bangun moist je muka, tu yg best tu ^^,

    September 4, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Farah

    CO3 Gritz Terbaik!

    Alhamdulillah Best gunakan CO3 Gritz Carrier Oil. Sebagai Pengguna EOs CO3 sangat membantu untuk buat blending dengan baik. Kerana ianya hampir Odorless bila di campurkan dengan EO kita masih dapat bau EO yang tajam dan carrier oil ini x mengganggu proses blending. Malah bila di sapukan ke kulit ia licin & Mudah serta cepat meresap. Penggunaan nya yang boleh top to toe menyebabkan saya sangat percaya & yakin dengan kualiti CO3. Bila digunakan di rambut yang kering selepas shampoo ia menjadi lembut dan lembap semula. Bila pakai di bahagian muka terasa lebih lembap dan lembut. Alhamdulillah. Jika anda pengguna tegar EO, sila pastikan anda sentiasa standby CO3 di rumah ya. Selamat dan berkualiti.

    September 3, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Roslina othman Othman

    CO3 terbaik

    Alhamdullilah .sebagai terapis saya memang cerewet dalam memilih minyak untuk urutan pada pelanggan .CO3 telah memudahkan saya buat blending minyak untuk masalah yang dihadapi pada pelanggan saya , minyak yang sangat halus ringan bila di sapu pada kulit, dan sesuai utk semua kulit tanpa merengsa kan kulit …memang terbaik saya peminat tegar CO3 🤩😍😍. Terima Kasih GRITZ

    September 3, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Sarila

    Eo peppermint

    Baunya sangat memikat…dan menghilangkan sakit kepala saya…jd sebelum tido memang akan saya guna untuk hilangkan kepenatan seharian saya melayan keluarga saya…tido pun mmg lena..anak2 saya pun guna bila mereka nak study untuk lebih fokus…mmg terbaik…

    September 1, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    ZI

    BESt Lavender

    Aroma lavender amat menenangkan…Saya diffuse & gunakan lavender waktu nak tidur….pagi-pagi titik eo lavender & gosok pada tapak tangan & hidu… Baunya semerbak harum…. Tq for introducing me with gritz….

    September 1, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    ZI

    Peppermint

    Terbaik EO peppermint ni….pure… Sangat2 menyegarkan….selalu guna bila pening kepala & selsema… Sangat membantu melegakan….first time order… InsyaAllah will repeat again….

    September 1, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Rara

    A magic TOUCH

    I suka TOUCH utk sapuan di perut dan di pinggang ketika period. Mmg rs lega sgt. Selain itu sapu di bahu bile terlalu lama ddk dpn pc boleh beri kelegaan

    August 30, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    Rara

    Best sgt!

    Love sangat eo lavender ni sebab bau sgt menenangkn, i guna utk diffuse, campur dgn skincare, dan i dilute utk sapuan di bdn utk kulit yg lebih lembut.

    August 30, 2021

    Share on

    Helpful?

  • Avatar

    NIK HAZMA NIK HUSAIN

    Alhamdulillah TERBAIK

    Alhamdulillah Lavender oil bagi saya sangat bagus. Aromanya menenangkan. Suka dengan baunya. Setiap hari saya pasti menggunakannya. Terima kasih kerana memperkenalkan saya dgn GRITZ.